Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open dag op Kalverhouderij Derks in Sambeek

10 juni 2019-12:00 - 17:00

Op tweede pinksterdag 10 juni onthult Emile Roemers het Land van Cuijk Boert Bewust bedrijfsbord op Kalverhouderij Derks in Sambeek. Boert Bewust is een nieuw initiatief in het Land van Cuijk om meer verbinding tussen boeren en de maatschappij te creëren.

Bezoekers zijn van harte welkom om de kalveren te kijken, aaien en te buurten met de boer. Ook kunnen bezoekers de heerlijke kalverworstenbroodjes proeven die ook ter plekke te koop zijn. Om 12:00 uur opent politicus en burgemeester van Heerlen maar ook inwoner van Sambeek Emile Roemer het Boert Bewust bedrijfsbord.

Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten en er is voldoende plek in de boomgaard om even lekker te zitten, genieten van het landschap

Peter’s Farm kalverhouderij
Familie Derks houdt 800 kalveren volgens het diervriendelijke Peter’s Farm concept. De kalveren leven in kuddes, hebben de hele dag de beschikking over voer en water en kunnen spelen met skippyballen die in de stallen hangen. De kalfjes kunnen zelf bepalen hoe hun dagelijks leven wordt ingevuld. Via een webcam kunnen mensen de kalfjes volgen. Kom met eigen ogen kijken hoe de kalveren leven.

Boert Bewust
Boert bewust is een nieuw initiatief in het Land van Cuijk om meer verbinding tussen boeren en de maatschappij te creëren. Meer betrokkenheid tussen boeren, tuinders en de samenleving om over en weer kennis te delen over de herkomst van ons voedsel. Het Land van Cuijk is de zesde streek die aangesloten is bij de landelijke stichting. De aangesloten boeren maken het mogelijk om laagdrempelig verschillende types bedrijven te bezoeken en in gesprek te gaan met de ondernemers.

U bent van harte welkom op maandag 10 juni voor de onthulling van het vijfde Land van Cuijk Boert Bewust bord aan de Oude Waranda 2 in Sambeek. Kom kijken en beleven!

Gegevens

Datum:
10 juni 2019
Tijd:
12:00 - 17:00
Site:
https://www.landvancuijkboertbewust.nl/

Locatie

Oude Waranda 2 in Sambeek

Gegevens

Datum:
10 juni 2019
Tijd:
12:00 - 17:00
Site:
https://www.landvancuijkboertbewust.nl/

Locatie

Oude Waranda 2 in Sambeek